Convertor consum combustibil

calculator consum combustibil

Convertor online al consumului de combustibil

Transformator privind consumul de combustibil
Denumire Simbol Valoare Sisteme U.M.*

* Sisteme de unitati de masura
Litri la 100 de kilometri l / 100 km Sistemul international de unitati (SI)
Kilometri pe litru km / l Sistemul international de unitati (SI)
Mile pe galon mi / gal Sistemul american
Galoane la 100 de mila gal / 100 mi Sistemul american
Mile pe galonul englezesc UK mi / gal Sistemul englezesc
Galoane englezesti la 100 de mile UK gal / 100 mi Sistemul englezesc
Mile pe litru mi / l Sistemul englezesc
Litri la 100 de mile l / 100 mi Sistemul englezesc


Transformari ale consumului combustibil

Combustibilii sunt substante care prin reactia chimica de oxidare elibereaza energia stocata in structura substantei. In functie de starea de agregare combustibilii pot fi: solizi, lichizi sau gazosi. La combustibilii solizi si lichizi compozitia se exprima in fractii sau procente masice, iar proprietatile fizice si chimice se exprima rapoartate la un kilogram, pe cand la combustibilii gazosi compozitia se exprima in parti sau procente volumice, iar proprietatile lor fizice si chimice se exprima raportate la un metru cub.

Combustibili fosili sunt hidrocarburi, adica substante alcatuite din hidrogen si carbon care s-au format din ramasitele fosilizate ale plantelor si animalelor, care degaja o mare cantitate de energie prin ardere. Petrolul este o hidrocarbura, formata prin descompunerea anaeroba a substantelor organice de origine animala. Procesul de formare al petrolului este asemanator cu cel prin care se formeaza si carbunele, difera doar prin faptul ca substantele organice din care se formeaza sunt de origine animala si nu vegetala ca si in cazul carbunelui. Petrolul s-a format in special pe fundurile marilor si oceanelor dar nu numai. De obicei, petrolul este insotit in zacamant de gaze de asociatie, care il imping la suprafata la deschiderea zacamantului.

Petrolul este cunoscut inca din vechime datorita faptului ca are o densitate mai mica decat a apei, ceea ce-l face sa se ridice la suprafata acesteia. Prin oxidare petrolul se transforma intr-un asfalt, care era folosit pentru etansarea corabiilor. Se crede ca petrolul era o componenta a focului grecesc, o temuta arma a flotei bizantine. In prezent petrolul este folosit pentru obtinerea kerosenului, benzinei, a motorinei, precum si in industria chimica, la obtinerea maselor plastice, a polimerilor si a negrului de fum.




Bijuteria de lux Papillon Construct