Calculeaza puterea de racire

calculator BTU/h

Calculeaza necesarul de BTUDimensiunile incaperii:

Lungimea:Latimea:Inaltimea:Suprafata geamurilor m²:


Informatii privind incaperea:

Alege tipul camerei:
Alege suprafata de sub camera:
Alege suprafata de deasupra camerei:
Alege tipul zidului:
Alege tipul de fereastra:
Numarul de pereti exteriori:


Puterea de racire calculata:

BTU pe ora (BTU/h):Watts:

Puterea de racire a unui aparat de aer conditionat

BTU provine de la British Thermal Unit si reprezinta o unitate de masura pentru caldura si este egala cu cantitatea de caldura necesara pentru a creste cu un grad Fahrenheit (aproximativ 0,55 ° Celsius) temperatura unei cantitati de o livra de apa, adica aproximativ 0,45 kg apa.

Capacitatea termica masica a apei variaza odata cu temperatura, iar livra si caloria au avut diferite definitii in diverse perioade de timp, valoarea BTU variaza intre 1054,35 J (cu caloria folosita in termodinamica chimica) si 1059,67 J (cu caloria la 4 °C).

Unitatea de masura BTU nu face parte din Sistemul International de Unitati, astfel ca pentru domeniul stiintific unitatea de masura folosita este Joulul. 1 BTU ≈ 1055,056 J, care este o valoare rotunjita la acuratetea masuraturilor practice a valorii calculate pe baza caloriei internationale.

BTU/h este folosit in unele tari, insa in standardele europene puterea este exprimata in W sau KW si nu in BTU/h. De exemplu, un aparat de aer conditionat de 10000 BTU/h va avea 10 X 293 = 2930 W = 2,93 kW.

Pentru un calcul corect in ceea ce priveste puterea de racire a unei incaperi trebuie sa se tina cont de: suprafata construita, izolatie, suprafata vitrata, tipul geamurilor sau de amplasarea camerei.
Bijuteria de lux Papillon Construct