Calculeaza punctul de destinatie

punctul de destinatie si relevmentul

Calculeaza punctul de destinatie

Latitudinea punctului de plecare:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:Longitudinea punctului de plecare:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:
Relevmentul:Grade:Minute:Secunde:Distanta (km sau mile marine):


Unitatea de masura:Distanta:
Latitudinea punctului de destinatie:Grade:Minute:Secunde:Punctul cardinal:Longitudinea punctului de destinatie:Grade:Minute:Secunde:Punctul cardinal:Relevmentul de la punctul de destinatie la cel de plecare:Grade zecimale:Grade:Minute:Secunde:

Calculeaza distanta dintre puncte introducand coordonatele acestora

Cu ajutorul acestei aplicatii poti calcula punctul de destinatie in urma introducerii latitudinii si a longitudinii punctului de pornire cat si a relevmentului initial.

Relevmentul reprezinta unghiul din planul orizontal format intre directia nordica si directia unui reper de navigatie cum ar fi un astru ori un obiect terestru sau marin vizat de la bordul unei ambarcatiuni sau nave. Relevmentul se masoara cu alidada si are valori cuprinse intre 0° si 360°. In functie de nordurile de referinta relevmentele pot fi: magnetic, compas, giro sau adevarat.

Sistemul de coordonate geografice defineste orice locatie de pe Pamant prin doua sau trei coordonate ale unui sistem de coordonate sferice care este aliniat la axa in jurul careia se invarte Pamantul. Pornind de la teoriile vechilor babilonieni, extinse ulterior de Ptolemeu, unui cerc intreg i s-au atribuit 360°.
Bijuteria de lux Papillon Construct