Calculeaza temperatura de inghet a oceanelor si marilor

starea solida a apei sarate

Calculeaza temperatura de inghet a marilor si oceanelor
Salinitatea ( 0/00 ):Presiunea ( kPa ):Temperatura:Temeratura la care ingheata apa sarata

Cu ajutorul acestui calculator pot fi efectuate calcule privind temperatura de inghet a oceanelor, marilor sau al saramurilor in raport cu presiunea.

Apa (H2)O este una dintre putinele lichide ce pot fi gasite pe Pamant in toate cele trei stari de agregare: lichida, solida şi gazoasa. Gheata este o substanta solida, cristalizata ce se formeaza datorita inghetarii apei, substanta al carei punct de topire (760 mm coloana de mercur) este folosit drept standard termometric: 0°C sau +32°F. Ca orice structura cristalina, gheata este rigida, permitand doar vibratii fara o deplasare libera ca si in cazul starii lichide. Densitatea ghetii la temperatura de 0°C este de 0,92 g/cm³, in timp ce a apei in stare lichida este de 1g/cm³, motiv pentru care o bucata de gheata va pluti pe apa. Apa sarata sau saramura este apa ce are un procentaj ridicat de sare NaCl, fiind specifica marilor si oceanelor, dar poate fi intalnita si in unele lacuri sau izvoare sarate.

Apa lichida formeaza o retea de molecule de apa, care sunt slab legate intre ele, prin intermediul unui tip de legatura intermoleculara, denumita legatura hidrogen. Dupa ce ingheata apa poate forma 16 tipuri diferite de cristale de gheata. Modificarea structurii apei controleaza nivelul de formare a ghetii, formandu-se mai intai o "gheata intermediara", a carei structura se situeaza intre cea a ghetii si cea a lichidelor.

Pentru trecerea apei din stare lichida in stare gazoasa trebuie mai intai sa se creeze mici nuclee de gheata in interiorul lichidului. In apa pura dezvoltarea unui astfel de nucleu poate fi obtinuta prin schimbarea spontana a structurii lichidului.
Bijuteria de lux Papillon Construct