Calculeaza distanta in functie de altitudine

calcul distanta intre doua puncte

Calculeaza distanta intre doua puncte cu altitudine diferita
Latitudinea primului punct:Longitudinea primului punct:Altitudinea primului punct (m):Latitudinea celui de-al doilea punct:Longitudinea celui de-al doilea punct:Altitudinea celui de-al doilea punct (m):
Calculeaza distanta dintre doua puncte aflate la altitudini diferite

Distanta dintre doua puncte aflate la altitudini diferite poate fi determinata folosind formula distantei tridimensionale in spatiul euclidian. Aceasta formula tine cont atat de diferenta de pozitie orizontala pe latitudine si longitudine, cat si de diferenta de pozitie verticala, pe altitudine. Formula pentru distanta tridimensionala intre doua puncte Punctul1 si Punctul2, exprimata in coordonate sferice (latitude, longitude, altitude) este urmatoarea:

d = R * arccos(sin(lat1) * sin(lat2) + cos(lat1) * cos(lat2) * cos(long2 - long1)) + Δh

Unde:
R este raza Pamantului, sau raza medie a Pamantului, mai exact o aproximare exprimata in unitati de masura cum ar fi kilometri;
lat1 si long1 care reprezinta latitudinea si longitudinea primului punct;
lat2 si long2 care reprezinta latitudinea si longitudinea celui de-al doilea punct;
Δh reprezinta diferenta de altitudine intre cele doua puncte.

Este important de mentionat ca aceasta formula presupune ca Pamantul este o sfera perfecta si nu ia in considerare deviatiile de la forma sferica reala a Pamantului. Pentru distante scurte, aceasta poate fi o aproximatie suficient de precisa, dar pentru distante mai lungi sau in aplicatii care necesita o precizie mai mare, ar putea fi necesare alte formule sau modele mai complexe.
Bijuteria de lux Papillon Construct