Calculeaza-ti masa corporala

necesarul zilnic de calorii

Calculeaza-ti necesarul zilnic de calorii
Greutatea ( kg ):
Inaltimea ( cm ):
Indicele masa corporala:

18,50 sau mai putin - Subponderal
intre 18,50 si 24,99 - Greutate normala
intre 25,00 si 29,99 - Supraponderal
intre 30,00 si 34,99 - Obezitate de gradul I
intre 35,00 si 39,99 - Obezitate de gradul II
40,00 sau mai mult - Obezitate morbida

IMC sub 18,50 (subponderal) - cantitatea de grasime corporala este foarte scazuta, ceea ce poate duce la o imunitate scazuta a organismului. Daca aceasta valoare se mentine poti avea probleme cu sanatatea, deoarece masa corporala este mult prea mica pentru o sanatate optima.

IMC 18,50 - 24,99 (greutate normala) - ai indicele de masa corporala ideal cu cantitatea de grasime corporala suficienta pentru asigurarea unei sanatati optime.

IMC 25,00 - 29,99 (supraponderal) - ar trebui sa scazi din greutate printr-o dieta sanatoasa cu un efort fizic sustinut.

IMC 30,00 - 34,99 (Obezitate de gradul I) - cantitatea de grasime corporala este foarte crescuta ceea ce poate duce la aparitia bolilor cardiace. Persoanele cu o cantitate excesiva de grasime corporala au niveluri mai ridicate de lipoproteine cu densitate scazuta si triglicerite (colesterol rau). Acesti factori determina prezenta unor conditii favorabile pentru dezvoltarea bolilor de inima.

IMC 35,00 - 39,99 (Obezitate de gradul II) - cantitatea de grasime corporala mare provoaca aparitia riscului de a dezvolta boli de inima, deoarece persoanele cu obezitate de gradul II sunt predispuse la atac de cord, insuficienta cardiaca congestiva, moarte subita din cauze cardiace, angina pectorala. In plus, au un ritm cardiac anormal, fata de persoanele cu un indice de masa corporala sanatoas.

IMC peste 40 (obezitate morbida) - la aceasta masa corporala organismul tau este supus riscului aparitiei multor boli, printre care diabet, hipertensiune sau boli de inima. Se recomanda urmarea sfaturilor unui medic pentru a ajunge la o greutate optima si schimbarea obiceiurilor alimentare si sportive. Greutatea iti afecteaza în mod radical sanatatea.

Indicele de masa corporala

Indicele de masa corporala sau IMC (Body Mass Index) este un indicator statistic a masei unei persoane raportata la inaltimea persoanei respective. IMC este o masura care poate indica daca o persoana are o greutate sanatoasa pentru inaltimea sa. Practic nu conteaza neaparat forma corpului deoarece greutatea optima este calculata pentru o inaltime in mod particular. IMC-ul este un instrument de identificare a problemelor ce pot aparea la adulti, dar nu este folosit ca instrument de diagnosticare, deoarece doar pe baza acestui indice nu se poate determina starea de sanatate a unei persoane. Indicele de masa corporala se calculeaza atat pentru barbati cat si pentru femei, cu varste intre 18 si 65 ani, dar rezultatele nu sunt relevante in cazul copiilor, a femeilor insarcinate, sau a sportivilor deoarece acestia au o masa musculara dezvoltata.
Bijuteria de lux Papillon Construct