Calculeaza distanta dintre doua puncte

ortodroma (Great Circle)

Calculeaza distanta dintre doua puncte de pe Pamant

Latitudinea punctului de plecare:



Grade:



Minute:



Secunde:



Punct cardinal:



Longitudinea punctului de plecare:



Grade:



Minute:



Secunde:



Punct cardinal:




Latitudinea punctului de destinatie:



Grade:



Minute:



Secunde:



Punct cardinal:



Longitudinea punctului de destinatie:



Grade:



Minute:



Secunde:



Punct cardinal:
Distanta totala (coordonate sferice):



Kilometri:



Mile marine:



Relevmentul initial (coordonate sferice):



Grade zecimale:



Grade:



Minute:



Secunde:



Latitudine vertex (cel mai nordic sau sudic punct atins):



Grade:



Minute:



Secunde:



Longitudine vertex (cel mai nordic sau sudic punct atins):



Grade:



Minute:



Secunde:



Distanta totala (coordonate eliptice):



Kilometri:



Mile marine:



Relevmentul initial (coordonate eliptice) de la puctul de plecare la cel de destinatie:



Grade zecimale:



Grade:



Minute:



Secunde:



Relevmentul initial (coordonate eliptice) de la puctul de destinatie la cel de plecare:



Grade zecimale:



Grade:



Minute:



Secunde:

Calculeaza distanta dintre puncte introducand coordonatele acestora

Prin introducerea coordonatelor geografice (latitudine si longitudine) a doua puncte de pe glob poti calcula distanta dintre ele, punctul de mijloc, relevmentul initial cat si cel final.

Relevmentul este unghiul din planul orizontal format intre nord si directia unui reper de deplasare. Relevmentul are valori cuprinse intre 0° si 360°.

Latitudinea este una dintre cele doua coordonate geografice care descrie pozitia unui punct de pe suprafata Pamantului. Latitudinea unui punct este unghiul dintre directia de la centrul Pamantului spre acel punct si planul ecuatorului. Daca punctul este situat la nord de ecuator, latitudinea se numeste latitudine nordica, notata "N", sau se da cu semnul plus; daca punctul este situat la sud de ecuator, latitudinea se numeste latitudine sudica, notata "S", sau se da cu semnul minus.

Longitudinea este a doua coordonata geografica care defineste pozitia unui punct de pe suprafata Pamantului. Longitudinea unui punct este unghiul dintre proiectiile pe planul ecuatorului ale directiilor de la centrul Pamantului catre un punct dat si, respectiv, catre un punct de pe Pamant ales conventional ca origine a longitudinii (longitudinea 0°). Echivalent, longitudinea unui punct este unghiul diedru dintre cele doua semiplane sprijinite pe axa Pamantului si continand, primul, punctul dat, iar al doilea punctul ales ca origine a longitudinii. Daca punctul considerat se afla la est fata de originea longitudinii, longitudinea lui se numeste estica, notata "E". Daca punctul considerat se afla la vest de originea longitudinii, longitudinea lui se numeste vestica, notata "V". Faptul ca longitudinea este estica sau vestica nu conteaza pentru punctele cu longitudine egala cu 0° sau 180°. Punctul utilizat in prezent de toata lumea ca origine a longitudinii este observatorul astronomic din cartierul Greenwich, Londra, Marea Britanie. Acesta a fost ales prin rezolutia adoptata in 1884 la "Conferinta Internationala a meridianului".

In matematica, sistemul de coordonate sferice este un sistem de coordonate pentru reprezentarea figurilor geometrice in trei dimensiuni folosind trei coordonate: distanta radiala dintre un punct si o origine fixata, unghiul zenit fata de axa pozitiva z si unghiul azimut fata de axa pozitiva x. Exista mai multe conventii pentru reprezentarea acestor coordonate, dar cea mai des intalnita foloseste simbolurile ρ, φ si θ, unde ρ reprezinta distanta radiala, φ reprezinta unghiul zenit, iar θ reprezinta unghiul azimut.

Coordonatele eliptice reprezinta un sistem de coordonate ortogonal raportate la conice.

Ortodroma (Great Circle) este arcul de cerc mare care uneste doua puncte A si B de pe suprafata sferei terestre si are urmatoarele proprietati principale cu importanta in navigatie:
- reprezinta distanta cea mai scurta intre doua puncte pe sfera terestra;
- intersecteaza meridianele sub unghiuri diferite;
- pe harta in proiectie Mercator apare ca o curba cu convexitatea inspre pol, la intersectiile cu ecuatorul avand puncte de inflexiune;




Bijuteria de lux Papillon Construct