Calculator de triunghiuri

calcule matematice privind triunghiul

Calculator online de triunghiuri
Calculeaza dupa:Calculeaza in functie de unghiurile A si BCalculeaza in functie de unghiurile A si BUnghiul A°:Unghiul B°:
Unghiul C°:Formula de calcul:


C = 180° - A° - B°

C - unghiul C al triunghiului

Calculator de triunghiuri

Triunghiul cu toate laturile congruente se numeste triunghi echilateral, triunghiul cu doua laturi congruente se numeste triunghi isoscel, iar triunghiul ce are laturile de lungimi diferite se numeste triunghi oarecare sau scalen.

Mediatoarea reprezinta dreapta perpendiculara unui segment dusa prin mijlocul acestuia. Mediatoarele celor trei laturi ale triunghiului poarta numele de mediatoarele triunghiului.

Mediana reprezinta segmentul de dreapta ce uneste varful unui triunghi cu mijlocul laturii opuse.

Inaltimea reprezinta segmentul determinat de un varf al unui triunghi si piciorul perpendicularei duse din acel varf pe latura opusa sau pe prelungirea ei.

Bisectoarea reprezinta semidreapta interioara, cu originea in varful unghiului, ce imparte unghiul in doua unghiuri congruente. Bisectoarele celor trei unghiuri interne ale triunghiului poarta numele de bisectoarele interne ale triunghiului.

Centrul cercului circumscris unui triunghi se afla la intersectia celor trei mediatoare perpendiculare pe mijlocul fiecarei laturi ale triunghiului respectiv. Centrul cercului circumscris se afla in interiorul triunghiului in cazul triunghiurilor ascutitunghice sau in exteriorul triunghiului in cazul triunghiurilor obtuzunghice. La triunghiurile dreptunghice centrul cercului circumscris se gaseste pe ipotenuza, la mijlocul acesteia.

Centrul cercului inscris intr-un triunghi se afla la intersectia celor trei bisectoare ale unghiurilor interne ale triunghiului.

Ortocentrul unui triunghi se afla la intersectia celor trei inaltimi ale triunghiului respectiv. In cazul triunghiurilor ascutitunghice ortocentrul se afla in interiorul triunghiului, in cazul triunghiurilor obtuzunghice se afla in exteriorul triunghiului, iar in cazul triunghiurile dreptunghice ortocentrul este chiar varful unghiului drept.

Intersectia celor trei mediane ale triunghiului reprezinta centrul de greutate al triunghiului.

Linia mijlocie este segmentul determinat de mijloacele a doua laturi ale triunghiului si este paralela cu cea de-a treia latura si este egala cu jumatate din lungimea acesteia.

Ortocentrul, centrul de greutate si centrul cercului circumscris triunghiului sunt coliniare, formand dreapta lui Euler.

Centrul de greutate se afla pe fiecare mediana la o distanta de doua treimi de la varf sau de o treime de la baza.

Cu ajutorul acestui calculator online poti efectua diferite calcule pentru a determina lungimea laturilor, valoarea unghiurilor, perimetrul sau aria unui triunghi, care dupa cum bine se stie este o figura geometrica formata din reuniunea a trei segmente [AB ]- [BC] - [CA], unde A, B, C sunt puncte necoliniare.
Bijuteria de lux Papillon Construct