Calculeaza distanta pe loxodroma

distanta si relevmentul pe loxodroma

Calculeaza distanta pe loxodroma

Latitudinea punctului de plecare:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:Longitudinea punctului de plecare:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:
Latitudinea punctului de destinatie:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:Longitudinea punctului de destinatie:Grade:Minute:Secunde:Punct cardinal:
Distanta:Kilometri:Mile marine:Relevmentul:Grade zecimale:Grade:Minute:Secunde:Calculeaza distanta dintre puncte introducand coordonatele acestora

Prin introducerea coordonatelor geografice (latitudine si longitudine) a doua puncte de pe glob poti calcula distanta dintre ele pe o loxodroma, mai poti calcula punctul de mijloc cat si relevmentul.

Loxodroma este linia conventionala cu aspect curbat care intersecteaza toate meridianele sub acelasi unghi. La unghiul de intersectie 90°, loxodroma este paralela cu ecuatorul. Pe hartile de proiectie denumite harti "Mercator" utilizate in navigatie, loxodroma apare ca o linie dreapta, fapt ce permite trasarea cu usrinta a traseului si efectuarea rapida a calculelor pe harta.

Din punct de vedere geometric, o loxodroma, prelungita la infinit apare ca o spirala care se apropie tot mai mult de poli insa fara sa-i atinga. De la aceasta regula fac exceptie paralelele, meridianele si ecuatorul.

Bijuteria de lux Papillon Construct